Matbloggstoppen

måndag 28 december 2009

Smörgåstårta



Att baka sin egen botten till smörgåstårta är enkelt och gott. Detta recept är jättebra. Jag passade på att baka två stycken när jag ändå höll på.

3 dl mjölk
25 g jäst
1 1/2 msk olja
3/4 tsk salt
1 msk socker
7-8 dl mjöl

Värm mjölk och olja till 37 grader. Smula ned jästen i en bunke och rör ut med lite av degvätskan. Tillsätt resten av vätskan och övriga ingredienser och blanda till en fast deg. Låt jäsa i 30 minuter. Forma till en rund bulle, platta ut i smord form (23 cm i diameter). Grädda i 25 minuter i 225 grader. Kolla brödet efter ca 10-15 minuter och täck om det ser mörkt ut. Tag ut brödet ur formen, vänd och grädda med botten upp i ett par minuter så det torkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar