Matbloggstoppen

onsdag 12 maj 2010

Bengts nötchokladrutor



Ännu ett lyckat recept ur "Konditorns bästa". Var visserligen väldigt likt Chokladsnittarna men eftersom författaren har bemödat sig att publicera detta som två olika recept ska jag inte vara sämre. Återigen, småkakor är väldigt gott om man inte är för glupsk och äter för många...

100 g smör
1 1/2 dl socker
1 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 dl nötter (jag använde paranötter)

Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägget och rör en stund. Blanda kakao, vanilj, mjöl och bakpulver och rör ner detta i äggsmeten. Bred ut smeten i en väl smord långpanna 25x35 cm. Grovhacka nötterna och strö dem över kakan. Grädda i 200 grader i ca 12 minuter. Skär kakan i rutor medan den ännu är varm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar