Matbloggstoppen

fredag 27 januari 2012

Gratinerad pasta med tomat och blomkålGod vardagsmat är inte fel. Snabbt att kasta ihop också! Det här gillade lillkillen. Så skönt att han är ett år nu så att man kan ge honom samma mat som vi äter. Receptet taget från www.dn.se och är för två personer.

150 g penne eller annan kort pasta
1/2 litet blomkålshuvud
1 dl lätt crème fraiche
2 tsk grovkornig senap
75 g riven lagrad
ost
salt och peppar
2 tomater
ev 1 tsk brunt eller gult senapsfrö

Koka upp rikligt med saltat vatten i en kastrull och koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Dela blomkålen i buketter och lägg i pastakastrullen när cirka 8 minuter av pastans koktid återstår. Blomkålen får inte bli mosig.

Sätt ugnen på högsta värme och grill. Låt pasta och blomkål rinna av i ett durkslag. Värm crème fraiche i pastakastrullen och rör i senap och merparten av den rivna osten. Ta kastrullen från värmen när osten har smält och blanda pasta och blomkål med ost-senapssåsen.

Salta och peppra och häll blandningen i en ugnseldfast form. Lägg ut tomater skurna i klyftor överst, strö på hela senapskorn och resten av den rivna osten. Gratinera högt uppe i den heta ugnen tills ytan fått färg och tomaterna blivit lite skrynkliga, det tar 7-8 minuter.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar