Matbloggstoppen

onsdag 13 mars 2013

Hallonrutor med marshmallowfluffglasyr



Jag har haft en burk med marshmallowfluff i skåpet hur länge som helst. Ja, så pass länge att bästföre datumet var ett år gammalt. Men man ska inte slänga något om man inte har smakat och luktat på det och det smakade jättebra! Så det blev denna enormt goda kaka från Kryddburken. Den var supergod, riktigt söt och god och gick jättebra att frysa också.

3 ägg
3 dl strösocker
8 dl mjöl
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 dl mjölk
4 dl frysta hallon

Vispa ägg och strösocker vitt och poröst. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt mjölken. Rör till en slät smet. Häll smeten i en stor långpanna klädd med bakplåtspapper. Lägg de frysta hallonen uppepå och grädda i 25 min i 175 grader.  Låt kakan svalna något innan du brer på glasyren.

150 g rumsvarmt smör
5 dl florsocker
3 msk marsanpulver
1 burk marshmallow fluff (213 gram)
3 dl frysta hallon

Vispa smör, florsocker och marsanpulver med elvisp så det blir vitt och luftigt. Rör ner marshmallow fluff och hallonen. De får gärna ha tinat något innan de rörs ner, häll bort saften om de blivit för vattniga. Blanda glasyren lite slarvigt och bred ut på kakan. Skär i rutor och servera.

2 kommentarer: