Matbloggstoppen

fredag 15 mars 2013

Siktkaka i långpanna


Bröd i långpanna är supersmidigt! Detta recept är knyckt från boken Laga mat tillsammans.

Jag har givitvis märkt att besökarantalet har stigit de senaste dagarna. Är ni alla här bara för att kolla på Silivakaka och Tacogratäng? Och känner ni er lurade när Tacogratängen är vegetarisk (ni som kommer från hittarecept.se)? Och när ni har hittat det ni letar efter, stannar ni då kvar??

50 g smör
3 dl filmjölk
2 dl vatten
25 g jäst
2 tsk salt
1/2 dl mörk sirap
1 tsk stött anis
1 tsk stött fänkål
10 dl rågsikt

Smält smör och blanda med fil och vatten. Smula ner jäst och rör ut den i degvätskan. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en ganska kladdig deg. Jäs under bakduk minst en timme, gärna två. Lägg bakplåtsapper i en långpanna 20x30 cm och täck botten med degen. Platta till degen och skär ut i bitar. Låt jäsa i 30 minuter. Grädda i 200 grader i 40 minuter. 


3 kommentarer:

  1. Hej, ser spændende ud. Kan man måske bruge hvedemel i stedet for rågsikt?
    Mvh. Lone

    SvaraRadera
  2. Hej, ser spændende ud. Kan man måske bruge hvedemel i stedet for rågsikt?
    Mvh. Lone

    SvaraRadera
  3. Hej! Det kan du, men det blir ju inte samma bröd.

    SvaraRadera