Matbloggstoppen

tisdag 21 oktober 2014

Broccoli & spenatpaj med ädelost


Detta recept har jag tagit hos Kryddburken. Hon beskriver det som godaste pajen någonsin och jag är nog benägen att hålla med henne. Så mycket gott i en paj kan liksom inte gå fel. Och ädelost, hur gott är inte det?

1 sats pajdeg
 

1 stor bukett broccoli5 små schalottenlök1 stor påse babyspenat (200 gram)
2 pkt kvibille ädelost (120 gram/st)
3 ägg3 dl gräddeSalt och peppar
 
Dela broccolibuketten och koka upp ca 1-2 min i saltat vatten. Häll av i durkslag och skölj under kallt vatten. Ställ åt sidan sålänge.

Smält smör i stekpannan och finhacka schalottenlök. Fräs på löken tillsammans med spenaten tills den krympt ihop och blivit mjuk. Ställ åt sidan.

Ta ut pajskalet och täck botten med broccolin, smula över hälften av osten och lägg på spenaten och löken. Smula över resten av osten. Vispa ihop ägg och grädde lätt med en gaffel och slå över pajen.

Grädda ca 35-40 min i 175 grader. Låt gärna pajen få ”stilla sig” innan du skär i den, annars rinner den lätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar