Matbloggstoppen

söndag 5 oktober 2014

Hoisinquorn/tofu med risnudlar


Ibland behöver man göra det så lätt för sig som möjligt och då kanske man tar till ett sådant här recept. Receptet är knyckt från www.ica.se och omgjort till vegetariskt från kyckling. Jag använde quorn men kan tror att tofu säkert passar lika bra så det ska jag satsa på nästa gång. Sonen har alltid haft en förkärlek för just tofu så det är kul att testa nya recept med det. Det blir annars mest i wokad mat jag använder tofu.

150 g risnudlar
1 röd paprika
150 g haricots verts
1 paket quorn
1 msk olja
salt och peppar
2 dl hoisinsås
1 lime
2 msk sesamfrö


  1. Koka risnudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  1. Kärna ur och strimla paprikan.
  1. Dela alla haricots verts på mitten och skär bort ändarna om dem är bruna.
  1. Stek bönorna i oljan i någon minut och tillsätt sedan quorn. Stek tills den får färg. Krydda med salt och peppar.
  1. Lägg i paprikan. Stek några minuter och vänd i hoisinsåsen och 1 dl vatten (för 4 port). Blanda allt med nudlarna i en stor bunke.
  1. Riv skalet av limen, dela den på mitten och pressa ur saften. Vänd ner sesamfrön, limeskal och -saft i nudlarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar