onsdag 8 oktober 2014
Dubbel chokladkaka
Det var väldigt vilken sparsam bit jag har fotograferat. Så små bitar brukar jag inte äta! Med största sannolikhet slank det väl ner en bit till av denna synnerligen goda kaka. Dubbel choklad, det blir ju liksom dubbelt så gott! Receptet är taget ur en Allers tidning.
150 g mjukt smör
4 dl socker (tror att jag minskade det till 3)
3 ägg
2 1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
1 krm salt
1 tsk bakpulver
100 g ljus eller mörk choklad
1. Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakpapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
2. Mixa smör och socker krämigt i en matberedare. Tillsätt ett ägg i taget medan maskinen kör. Sikta ner mjöl, vaniljsocker, kakao, slat och bakpulver. Mixa så kort tid som möjligt till en jämnt smet. Häll smeten i formen.
3. Grovhacka chokladen och strö över kakan. Grädda i ca 30 minuter (lite för länge enligt mig), kakan ska vara kladdig i mitten.
4. Servera med grädde.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar