Matbloggstoppen

måndag 23 september 2013

Jordnötskaka i långpanna






Detta recept har jag inte bakat själv, men däremot ätit av när min kompis Anna bjöd på dem i söndags. Herregud så goda de var! Men eftersom mannen inte gillar jordnötter får jag väl göra dem med cashewnötter när jag bakar dem. 

3 ägg
4 ½ dl strösocker
4 ½ dl vetemjöl
225 g smält smör
3 msk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver

200 g jordnötter

Glasyr:
1 kkp florsocker
2 msk kakao
lite kallt kaffe

Rör ihop ägg och socker. Häll i smöret. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och blanda ner. 

Bred ut i en smord långpanna.


Strö över jordnötterna på kaksmeten.


Grädda i ugnen i 200 grader i ca 13-15 minuter. 


Skär i fyrkanter när kakan svalnat något. 


Rör ihop glasyren och ringla över kakorna när de svalnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar