Matbloggstoppen

torsdag 19 september 2013

Linsgryta

 


Perfekt vardagsmat! Servera med lite gott bröd till och skulle man hellre vilja ha det till en soppa är det bara att späda ut den med vatten och mixa den (i min värld mixas nästan alla soppor).

 
3 dl röda linser
1 lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
3 dl vatten
1 buljongtärning
2 burkar krossade tomater (à 400 g)
2 tsk kummin
1/2 tsk timjan
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 röd paprika

Skala och hacka lök och vitlök och paprika..  Fräs lök, vitlök iolja i en kastrull på medelvärme tills löken mjuknat. Tillsätt kummin. Tillsätt linserna, vatten, tärning, krossade tomater och timjan. Koka ihop ca 15-25 min. Tillsätt salt och peppar.

2 kommentarer:

  1. Åhej, vilken finfin blogg du har! Jag är hyfsat "nyvegetarisk" eftersom vår 8-åriga dotter får panik (på riktigt..) av allt i köttväg. Trodde det var tillfälligt men nu kör vi all in. Uppskattar dina kommentarer ibland om vad barnen tycker om en rätt...jag har fått äta upp många hardcorevegetariska rätter själv..
    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att du tycker det! Tyvärr är båda mina barn inne i en väldigt besvärlig period just nu. De flesta måltider börjar med "blä, vad äckligt, jag tycker inte om". Spelar ingen roll vad jag serverar. Känns lite tröstlöst, men jag fortsätter att plöja på! Vissa måltider är väldigt mainstream, vi äter vegetarisk korv i alla fall en gång i veckan... Innan vi fick barn hade vi aldrig det hemma.

    SvaraRadera