Matbloggstoppen

söndag 8 september 2013

Vit chokladglass med hallon



Ser ut som jag har snöat in på glass här på bloggen! Den stora skillnaden är att den hemmagjorda glassen är så mycket mäktigare, det går faktiskt inte att äta hur mycket som helst. Här serverade jag den på en brownie när mamma var här i fredags. När min syster med familj var här idag så åt vi den med hallon- och limepaj. Lika gott till båda! Receptet är taget från www.arla.se

4 dl vispgrädde
300 g vit choklad
2 st ägg
6 dl hallon


Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad eller i mikro så att den precis bara smälter. Vispa upp äggen och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner grädden. Häll i en form, ca 1 ½ liter. Mosa hälften av hallonen och klicka ner i smeten. Frys 3–4 tim. Låt stå 30 min i kyl före servering. Toppa med hallon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar