Matbloggstoppen

lördag 22 november 2014

Ekbergs nötstek



Det här hade verkligen dragning åt en engelsk söndagsmiddag så jag beslöt att behandla steken som en sådan. Jättegott! Här gillar vi ju engelsk mat! Här har jag knyckt receptet. 

2  ½ dl mjölkca 100 g vitt bröd, typ formfranska100 g hasselnötter1 gul lök50 g smör eller olja2 äggca 1 msk buljongpulver eller1 tsk saltlite peppar


Klipp ett band av bakplåtspapper och täck botten av en avlång form (brödform). Slå smeten i formen och grädda i ugn 200 grader ca 50 min.Lägg brödet i en skål och slå mjölken över, låt svälla ca 10 min. Mixa under tiden lök och hasselnötter fint i en matberedare. Tillsätt smält smör eller olja, ägg, brödblandningen, salt och peppar och mixa smeten slät. Smaka av. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar