Matbloggstoppen

måndag 17 november 2014

Kikärtsbiffar


Biffar är bra vardagsmat tycker jag. Jag kör det en gång i veckan, även om lilltjejen kommer till bordet stönande och säger "nej, inte biffar igen". Det är så lätt att steka upp en sats och massor av proteiner blir det! Detta recept har jag tagit från Hemmets Journal, jag valde dock att steka löken först eftersom det annars blir väldiga protester från barnen. 

2 burkar kokta kikärtor, à 400 ggul lökvitlöksklyfta2 msk hackad persilja1/2 tsk salt1 krm peppar1 msk maizena majsstärkelseägg

Skölj kikärterna väl och låt rinna av. Skala och hacka lök och vitlök fint.Mosa kikärter, lök, vitlök och persilja i matberedare.Blanda med salt, peppar, majsstärkelse och ägg till en smet. Forma bollar och platta ut till biffar, 1 cm tjocka.
Stek i smör 2–3 minuter per sida på medelvärme. Servera med klyftpotatis och tzatziki.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar