måndag 24 augusti 2009
Korngrynsrisotto
Risotto är ju inte någon nyttig mat, utan för mig är det lite festligare helg/bjudmat. Undantaget är denna korngrynsrisotto. Baserad på korngryn istället för aboriris och sedan massor av grönsaker och kidneybönor. Tillräckligt nyttigt för att kvalificera som vardagsmat med andra ord!
Receptet är taget från www.ica.se
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 dl korngryn
2-3 dl grönsaksbuljong (stämde inte för mig, jag fick använda ungefär dubbla mängden det!)
2 morötter
1 purjolök
1 burk kidnyebönor
1 liten burk majskorn
250 g frysta ärter
1 dl riven parmesanost
Börja med att finhacka lök och vitlök. Fräs detta ett par minuter i olivolja.
Tillsätt korngrynen och grönsaksbuljong. Späd sedan med buljongen medan korngrynen långsamt kokar mjuka.
Tärna morötterna och låt dem koka med efter 15 minuter. Koka grynen helt mjuka, 30-40 minuter.
Strimla purjon och rör ner det tillsammans med väl avrunna bönor, majs och tinade ärter. Låt det hela koka i ytterligare 5 minuter. Vänd till sist ner parmesanosten så den smälter i risotton
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar