Matbloggstoppen

onsdag 25 september 2013

Syrlig citronkladdkaka


Maken bakade denna kaka med barnen förra helgen. Väldigt god! Däremot är jag osäker på gräddtiden. Denna kaka gräddades i lite för hög värme, och mycket kortare tid. Så jag lägger in en brasklapp helt enkelt, vet inte om gräddtiden är relevant eller inte. Receptet är taget ur Metro.

1 citron
150 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjöl

1. Sätt ugnen på 150 grader. Smöra och bröa en form, ca 20 cm. Smält smör och låt svalna. 

2. Tvätta och torka citronen, riv skalet och pressa ur saften. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Tillsätt vaniljsocker, citronsaft och skal, vispa på lägsta hastighet. 

3. Tillsätt smör och mjöl, vispa ihop och häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 30-40 minuter.

2 kommentarer: