Matbloggstoppen

söndag 22 juni 2014

Chokladglass


När man har börjat göra egen glass finns det ingen anledning att längre köpa glass för köpt glass är inte lika gott. Den här chokladglassen blev verkligen supergod trots att den trilskades i glassmaskinen. Slutade med att jag fick lägga in den i frysen och vispa upp den ett par gånger med en halvtimmes mellanrum. Tagen från www.coop.se.

  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl standardmjölk
  • 2,5 dl vispgrädde

Vispa ägg med elvisp och tillsätt socker lite i taget under vispning.
Smält chokladen i mjölken på låg värme i kastrull. Rör i grädde och chokladmjölken i äggvispet, till en jämn smet.
Ställ in i kylen eller frysen tills smeten är ordentligt kall.
Följ instruktionerna till din glassmaskin. När glassen har samma konsistens som mjukglass häller du den i en plastbunke med lock och ställer in i frysen, minst 1 tim.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar