Matbloggstoppen

torsdag 26 juni 2014

Parmesanpaj


En väldigt god paj var detta. Älskar ost! Den var krämig och vi åt den till övrig midsommarmat. Pajdegen var oerhört enkel, annars använder jag mycket fildeg nu förtiden. Jag tryckte inte ens upp den längst kanterna. Receptet taget från Matplatsen.

Pajdeg
3 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
125 g smält smör
Fyllning
3 stora ägg eller 4 av normalstorlek
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
200 g färskriven parmesan
1/2 tsk salt

Blanda ingridienserna till pajdegen och förgrädda ca 10 min i 200 C. Blanda resterande ingredienser till fyllningen och häll i pajskalet. Grädda ca 30 min, 175 C. Den får gärna vara lite krämig i mitten när den är klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar