Matbloggstoppen

lördag 21 juni 2014

Jappkaka


Jag gillar verkligen smaken av Japp även om den inte slår Pigall och Skotte. Denna kakan var något av ett mästerverk. Det var ju alldeles för mycket gott i den! Kan rekommenderas. Receptet är taget från Matklubben. 

200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
1 Dubbel Japp
2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
2 Dubbel Daim

Smält smör och bryt ned choklad & Japp.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
Blanda ner chokladsmeten.
Rör sedan ner vetemjöl och salt.

Häll smeten i en form med löstagbara kanter och smula Daimen ovanpå.

Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 11 minuter.
Låt kakan stå till sig i några timmar i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar