Matbloggstoppen

måndag 5 december 2011

Morotsbröd



Detta goda morotsbröd var verkligen smidigt att baka. Kommer jag göra fler gånger. Jag tror att jag har fått receptet från pappas sambo, men jag har ingen aning var hon har fått receptet ifrån.

5 dl mjölk (funkade med vatten)
50 g jäst
1/2 dl rapsolja
3 stora finrivna morötter
2 tsk salt
2 rågade msk honung
ca 1 l vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn

Smula ner jästen i en bunke. Värm degvätskan till 37 grader. Blanda i morötter, olja, honung, salt, grahamsmjöl och havregryn. Häll i så mycket vetemjöl att degen släpper från bunkens sidor när den bearbetas. Den ska dock vara lite kladdig. Jäs i 30-45 minuter.

Häll över degen i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Smeta ut och jämna till. Jäs i 30-45 minuter och grädda sedan i 15 minuter i 225 grader. Låt svalna under bakduk och skär sedan i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar