Matbloggstoppen

söndag 25 december 2011

Två gånger chokladtårta



Denna kakan gjorde jag ofta förr men har legat i glömska de senaste åren. I mellandagarna behöver det ju inte bara handla om pepparkakor, choklad kan man inte glömma bort! Så denna kaka kan man gott göra om man vill ha något smaskigt när julmaten har gått ner. Receptet är taget ur "The best ever chocolate".

4 ägg
100 g socker
100 g mjöl

3 dl vispgrädde
150 g mörk choklad

75 g vit choklad
1 msk smör
1 msk mjölk
4 msk florsocker

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en 20 cm rund form. Vispa ägg och socker fluffigt.
2. Blanda ner mjöl och häll smeten i formen. Grädda i 35-40 minuter. Låt kallna.
3. Koka upp grädden. Tillsätt den hackade chokladen och rör tills chokladen smälter. Låt svalna och vispa sedan upp smeten.
4. Dela kakan i två delar och bred på fyllningen.
5. Smält choklad och smör i micron. Blanda ner mjölk och sedan florsocker. Vispa blandningen i några minuter. Bred på kakan. Dekorera med choklad som hyvlas på.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar