Matbloggstoppen

lördag 3 december 2011

Quorn i en mustig tomat och löksås



Supergod indisk mat. Jag använde quorn till detta, men det ska tydligen funka med tofu också. Passar perfekt nu i vintern. Jag älskar indisk mat, det är så snällt mot oss vegetarianer. Tagen ur "The low-fat vegetarian cookbook", verkligen superbra mat i den.

2 msk olivolja
4-5 shallotenlökar, fint hackade
3-4 pressade vitlöksklyftor
2,5 cm ingefära, riven
1-2 gröna chilifrukter, fint hackade
1 paket quornbitar
1/2 tsk gurkmeja
1 1/2 tsk malen koriander
1/2 spiskummin
225 g krossade tomater
1 tsk salt
125 gröna ärtor
1/2 tsk garam masala
2 msk färsk koriander
3 msk grädde

1. Stek löken, vitlök, ingefära och chili i ca 5 minuter.
2. Tillsätt quorn. Stek i 4 minuter och tillsätt kryddorna. Stek i 2 minuter och tillsätt tomater. Stek i 3 minuter.
3. Häll i 2 - 2 1/2 dl vatten och tillsätt salt. Koka upp och låt puttra under lock i 15 minuter.
4. Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra i 4 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar