Matbloggstoppen

onsdag 28 december 2011

Spanska potatisar



Detta recept är egentligen till för färskpotatis. När sommaren börjar gå mot sitt slut och man tröttnar lite på vanlig kokt potatis och vill göra något annat. Det fungerar emellertid bra på vanlig potatis också. Vi åt dessa till biffar, men det receptet får ni inte för de var inte lyckade alls! Har ingen källa till receptet.

2 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
1 hackad lök
500 g färsk potatis
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk gurkmeja
1 burk krossade tomater
1 1/2 dl buljong
salt, svartpeppar
färsk timjan
50 g svarta oliver (men som ni ser på bilden så fungerar det med gröna också)
2 msk hackad bladpersilja

1. Fräs lök och vitlök i 3-4 minuter i en stekgryta.
2. Dela potatisen i mindre delar. Tillsätt potatisen samt paprikapulver och gurkmeja och stek i en minut.
3. Häll i tomater och buljong. Krydda och koka upp. Tillsätt timjan. Lägg på ett lock och låt puttra under omröring tills potatisen blivit mjuk.
4. Tillsätt oliver och persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar