Matbloggstoppen

söndag 22 december 2013

Kruskabröd


Aningen smuligt när man skar upp det men väldigt gott ändå! Tagen från "Vår bakbok".

2 dl kruskakli
1 dl havregryn
3 dl vatten

2 dl vatten
50 g jäst
1 tsk salt
2 msk olja
5 dl grahamsmjöl
4-6 dl vetemjöl special

Mät upp kli, havregryn och vatten i en bunke. Rör om och låt svälla i 30 minuter.

Värm vattnet till 37 grader. Smula sönder jästen och rör ut den med vattnet. Häll den i bunken med kli och havregryn. Tillsätt salt, olja, grahamsmjöl och nästan allt vetemjöl. Arbeta ihop till en del.

Jäs i 45 minuter.

Knåda degen lätt. Dela i 2 delar och lätt i smorda formar.

Jäs i 30 minuter.

Grädda i 30-40 minuter i 200 grader i nedre delen av ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar