Matbloggstoppen

söndag 29 december 2013

Stark quornwok


Detta recept har jag tagit från Matklubben och bytt ut kyckling mot quorn. Sedan fick jag också byta jordnötter mot cashew eftersom mannen vägrar jordnötter. Gott var det i alla fall! Starkt och smakrikt, så inget för den som inte gillar lite hetta.

2 quornfiléer
½ grön paprika
½ röd paprika
½ chili
1 liten purjolök
2 vitlöksklyftor
1 dl jordnötter
1 msk soja
1 dl vatten
2 tsk sambal oelek
1 msk majsstärkelse
1 msk vitvinsvinäger
1 buljongtärning

Skär filén i cm stora bitar och börja stek dem i olja.

Skär paprikorna, chilin och purjolöken i lämpliga bitar och häll ner i pannan och stek tillsammans med filén. Pressa sedan i vitlöksklyftorna och blanda i jordnötterna och stek tills quornen är färdig.

Blanda vatten, soja, sambal oelek, vinäger och majsstärkelsen och rör om till en jämn sås. Häll såsen i pannan och lägg i buljongtärning och stek tills såsen tjocknat.

Servera med ris eller nudlar, går att använda chili och jordnötter till garnering om man vill.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar