Matbloggstoppen

söndag 15 december 2013

Pepparkaksmuffins med fluffig frosting



Här är ett tips inför julbaket och en av de kakor som hamnar på julfikabordet för oss i jul. De var väldigt goda, riktigt saftiga.

Tagna från denna blogg.
 
100 g smör
2 st ägg
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk 3%
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 msk pepparkakskryddor
½ dl lingonsylt


Frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker 1 msk färskpressad citron- el limesaft
100 g Philadelphiaost

 

 
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och blanda i mjölken. Häll i pepparkakskryddan i smör/mjölkblandningen. Låt svalna. Vispa ägg, vaniljsocker och socker pösigt. Blanda i allt annat samt mjölkblandningen. Fyll muffinsformarna med smeten till ¾ i formarna. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter om du gör stora muffins eller 12-15 minuter om du gör små. Låt svalna, under tiden förbered frostingen genom att vispa smör, florsocker, citronsaft och Philadelphiaosten krämigt. Bred den på muffinsen och garnera med antingen strössel eller lingon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar