Matbloggstoppen

måndag 16 december 2013

Nutellakladdkaka


Chokladkaka är ju verkligen toppengott. Denna kaka var verkligen inte något undantag. Måste säga att kakan faktiskt inte smakade nutella alls, men däremot fick den en oerhört rik och krämig konsistens. Tagen från Bakverk och fikastunder.

200 g mjukt smör
3,5 dl socker
4 ägg
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100 g mörk choklad
100 g nutella

Vispa smör och socker krämigt. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner det i smeten. Smält chokladen och rör ner nutellan i den och till sist ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form på ca 24 cm. Grädda i 175 gr i nedre delen av ugnen i 30 min. Låt ”stelna” i kyl i minst 3 h. Servera med lättvispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar