Matbloggstoppen

fredag 2 december 2011

Ljummen bulgurssallad



Tar en liten paus från alla julrecept. Något annat ska man väl äta fast det är december?

En mättande sallad är aldrig fel och är den ljummen så går det ju bra att äta även om det inte är sommar! Riktigt god var denna snabba sallad som med andra ord blir perfekt vardagsmat. Receptet är taget från www.ica.se

8 dl vatten
1 tsk salt
4 dl bulgur
2 squash
1 msk olivolja
2 burkar kidneybönor
4 tomater
200 g fetaost
1 tsk salt
1 krm peppar
1-2 msk vitvinsvinäger

  1. Koka upp vatten med hälften av saltet. Tillsätt bulgurn och ta kastrullen åt sidan. Låt stå med locket på ca 20 min.
  2. Skölj och tärna squashen smått. Fräs squashen i olivolja några min. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av.
  3. Skölj och tärna tomaterna. Skär fetaosten i kuber.
  4. Blanda samman alla ingredienserna och krydda med resten av saltet, peppar och gärna vitvinsvinäger.
  5. Servera den ljumma bulgursalladen med bröd och gärna citronklyftor.

2 kommentarer:

  1. Gott, jag gillar sådana här maträtter!

    SvaraRadera
  2. Tyvärr var jag den enda i familjen som gillade den så jag fick äta den i flera dagar :(

    SvaraRadera