Matbloggstoppen

tisdag 6 december 2011

Quorn på ungerskt vis



Så smidig vardagsmat! Och så gott! Superenkelt verkligen med alla goda smaker. Det lustiga var att jag satt och tänkte att en gräddfil hade verkligen varit pricken över i:et. Mina tankar gick då till min kompis Catherine som har ungerska rötter är totalt besatt av gräddfil. Det har hon alltid hemma. Jag har det aldrig hemma. Det kanske är så att det passar väldigt bra till paprika? Receptet är taget ur GP men översatt till vegetarian.

1 paket quornfiléer
3 paprikor, gärna med olika färger
1 gul lök
1 vitlöksklyfta (om man vill)
1 msk paprikapulver
2 msk rapsolja
1 dl torrt vitt vin (eller vatten)
3 dl vatten
1 buljongtärning
maizena
salt och peppar

Skär quorn i bitar med några centimeters sida. Skär paprikorna i bitar och hacka den gula löken. Fräs allt med rapsolja i rymlig gryta eller kastrull. Pressa i vitlök och tillsätt paprikapulver. Vänd runt så att paprikan fördelas på ingredienserna och slå därefter på vin och vatten. Smaksätt med en buljongtärning och låt allt sjuda sakta i 10 minuter. Red lätt med maizena och sjud ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

2 kommentarer:

  1. Så mumsigt och kan tänka mig att gräddfil passat fint!

    SvaraRadera
  2. Jag älskar paprika i mat så det var perfekt för mig!

    SvaraRadera