Matbloggstoppen

tisdag 20 december 2011

Vegetarisk moussaka



Har bloggat om vegetarisk moussaka förut men denna slog nog tidigare försök. Tog receptet från denna blogg. Jag fick ändra lite i receptet, hade inte allt hemma som hon hade i sitt recept.

Skär upp tre st auberginer i tunna skivor, lägg på bakplåtspapper på två plåtar, ringla över generöst med olivolja, salt och peppar. Grädda i 200 g i ca 20 minuter tills de blivit mjuka.

Stek ett paket quornfärs (300 gr) med en gul lök och tre vitlöksklyftor. Tillsätt 2 st rivna morötter, ett paket krossad tomat, lite tomatpuré och chilisås, salt, peppar, buljong, lite timjan och oregano. Låt puttra.

Bechamelsåsen görs på en liter mjölk, mjöl samt ost. Jag använde prästost. Salta, peppra och tillsätt ett krm muskot.

Sedan varvar man aubergineskivor, quornfärssås och bechamel. Salta och peppra lite extra mellan lagren. Gör också quornfärsen lite extra stark och smakrik, annars tenderar moussakan att få för mesig smak. In i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter.

2 kommentarer: