Matbloggstoppen

lördag 28 december 2013

Vegetarisk kokosmjölkgryta med sting





Tänk att något så här enkelt kan bli så smakrikt och gott? Detta var en riktigt lyckträff i kategorin vardagsmat. Receptet har jag tagit här.

1 burk kokosmjölk à 400 ml
1 burk krossade tomater
1 gul lök
1 msk curry
1 msk olja
4 dl kokta kikärter
300 g fryst hackad spenat
2 msk mango chutney
1 grönsaksbuljongtärning
1 vitlöksklyfta
 ett paket äggnudlar
1 tsk sambal oelek
  • Hacka vitlök och gul lök och fräs den i oljan. Låt curry fräsa med.
  • Häll över kokosmjölken och lägg i grönsaksbuljongtärningen.
  • Låt koka 5 min.
  • Tillsätt de krossade tomaterna och den frysta spenaten.
  • Koka upp vattnet till nudlarna och koka dessa.
  • Lägg i kikärterna, mango chutney och sambal oelek och låt kikärterna bli varma utan att koka sönder.
  • Servera med nudlarna.

4 kommentarer:

  1. Mmm... den här grytan verkar riktigt smarrig! Jag MÅSTE testa detta när jag gör matsedeln för januari!

    SvaraRadera
  2. Ja det var verkligen superbra vardagsmat!

    SvaraRadera
  3. Det här är något av det godaste jag ätit. Mums!

    SvaraRadera
  4. Ett av mina favoritrecept i kategorierna: Snabbt, nyttigt, gott

    SvaraRadera