Matbloggstoppen

söndag 13 februari 2011

Lasagne med rostade grönsakerI Sverige har vi tråkigt nog inte en enda tidning med vegetarisk mat. Det är inte fallet i England så i julklapp fick jag en prenumeration av sambon. Svindyr eftersom den kommer från England, så jag ville inte lägga pengarna själv så det var en toppenjulklapp. Strax före jul fick jag dessutom ett lösnummer av en specialutgåva "Good Food Vegetarian". Denna jättegoda lasagne var därifrån. Ny favorit!

3 röda paprikor, skurna i stora bitar
2 auberginer, skurna i 1/2 cm bitar
8 msk olivolja
9 lasagneplattor
en sats vit sås
125 g mozzarella
några körsbärstomater, halverade

Tomatsås
1 msk olivolja
1 lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, skivad
1 msk tomatpuré
1/2 morot, grovt hackad
1 dl vitt vin
1 1/2 burk krossade tomater
basilika

Börja med tomatsåsen. Stek lök, vitlök och morot på låg värme i ungefär åtta minuter. Tillsätt tomatpuré och stek med i en minut. Tillsätt vin och reducera detta i fem minuter. Tillsätt tomat och basilika. Låt sjuda i 20 minuter.

Under tiden lägg auberginen, paprikan med olja samt salt och peppar på en plåt och rosta detta i ugnen på 200 grader i 25 minuter. Gör samtidigt en sats sås (ingen ost).

Varva grönsaker, 1/3 tomatsås, lasagneplattor, 1/4 vit sås. Upprepa tills du har tre lager pasta. Häll över resten av den vita såsen. Riv över mozzarella och avsluta med tomaterna. Grädda i ugnen i ca 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar