Matbloggstoppen

måndag 14 november 2011

Chokladbiskvier. Igen!



Jaha, här fortsätter vi att jaga bra recept på biskvier. Josefin och Matt får hela tiden utvärdera för mig vad de tycker. Här kan jag lätt säga att botten var den allra lättaste att jobba med. Att vispa ihop mandelmassa med äggvitan gjorde susen.

Matt och Josefin tyckte att denna var godast av de tre jag hittills provat, men jag håller nog på nummer ett.


200 g mandelmassa
1 st äggvitor


2 st äggulor
100g mjukt smör
1 1/2 dl florsocker
2 msk kakao
2 tsk nescafé
2 tsk varmt vatten
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt


100g mörk choklad
1 msk raps- eller solrosolja

1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan grovt. Tillsätt sedan äggvitorna och vispa ihop. Rulla till bollar i lämplig storlek och tryck ut dessa (går bra med lite vatten på fingret). Grädda 10 minuter. Låt svalna på galler.

2. Blanda alla ingredienser och vispa luftigt i 3 minuter. Bred fyllningen över kakan och låt stelna. (Görs smidigast i frysen)

3. Smält chokladen i oljan och bred sedan över kakan. Kyl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar