Tillbehör kan verkligen lyfta en vardagsrätt! Denna gryta blev underbar vardagsmat tillsammans med naanbröd och en klick vitlöksyoghurt. Lättgjord var den också. Receptet är taget från www.tasteline.com.
5 dl kokta kidneybönor
1 hackad rödlök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk blekselleristjälk, finhackad
1/2 färsk chilifrukt, finhackad
3 krm salt
2 krm malen svartpeppar
1 msk balsamvinäger
1 krm spiskummin
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
3 msk olivolja
1. Skala och finhacka lök och vitlök.
2. Häll oljan i en tjockbottnad gryta och fräs lök, vitlök och blekselleri några minuter under omröring tillsammans med kryddor och chili. Önskas lite mera hetta, blanda i ytterligare hackad chili.
3. Häll av bönorna (om de är från en burk) och spola kallt. Tillsätt vinägern, bönor, tomatpuré och tomatkross i grytan. Låt puttra i några minuter, smaka av med salt och peppar och häll upp i små skålar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar