Matbloggstoppen

måndag 7 november 2011

Rödbetsbiffar



Dessa biffar tog jag ur senaste numret av Friskispressen (japp, jag tränar på Friskis för att jobba av alla kakorna jag äter!). De var goda och höll ihop bra. Har ändrat lite i receptet, det skulle vara gulbetor i också men det har jag aldrig talas om ens.

500 g rårivna rödbetor
1 dl havregryn
3 ägg
1 finhackad scalottenlök
4 msk finhackad dill
2 msk finhackad timjan
2 msk finhackad persilja
salt, svartpeppar
rapsolja

1. Blanda all ingredineser till biffarna och låt vila i kylen i 1 timme.
2. Sätt ugnen på 175 grader. Forma platta biffar med händerna.
3. Värm oljan i en stekpanna och stek biffarna tills de få färg på båda sidorna.
4. Lätt i en ugnsform och efterstek i ugnen i 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar