Matbloggstoppen

måndag 3 januari 2011

Amerikansk banankaka med frosting



Jag älskar verkligen banankaka. Går att kombinera med så många andra smaker och det blir så smaskens! Denna kombination med hasselnötter är nog min favorit, i princip oslagbar. Receptet är taget från "Konditorns bästa". Återigen - en sån himla bra kakbok!

Ingredienser

150 g rumsvarmt smör
3 ½ dl strösocker
2 ägg
2 medelstora mosade bananer
1 ½ dl hackade hasselnötter
½ tsk salt
4 ½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
½ dl kokosflingor till garnering

Frosting:
2 msk smör
4 dl siktat florsocker
3 - 4 msk fingervarm kaffegrädde
lite röd karamellfärg

Rör smör och strösocker pösigt. Tillsätt sedan ett ägg i sänder och rör väl mellan varje. Rör sedan ner bananerna och hasselnötterna och fortsätt röra i minst 2 minuter så att smeten blandar sig väl. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem växelvis med mjölken i bananblandningen. Smöra och bröa en 2 liters rund form. Bred ute smeten i formen och gädda den i 175 grader i ca 1 timmen eller tills den känns klar. Rör smöret till frostingen mjukt och arbeta ihop det med det siktade florsockret. Rör sedan ner den fingervarma grädden tills glasyren blir tjockflytande. Färga den lätt rosa med karamellfärg och bred glasyren över den kalla kakan. Strö kokos över kakan och låt frostingen stelna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar