Matbloggstoppen

måndag 31 januari 2011

PrinsessbakelserNär sambon fyllde år för ett tag sedan kändes det onödigt att baka en hel prinsesstårta eftersom vi nyligen satt i oss en sådan för att fira sonens födelse. Istället valde jag att göra prinsessbakelser till mig, sambon och dottern. De blev lite hastigt ihopslängda, man har inte hur mycket tid på sina händer längre. Receptet är taget ur "Sju sorters kakor". Jag har dock lagt till marsankrämen, tyckte inte att det var en prinsessbakelse utan det!

Rulltårta:

3 ägg
1 1/2 dl socker
1/2 dl potatismjöl
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1 1/2 dl sylt

Garnering:
300 g marsipan
hushållsfärg i valfri färg
3 dl vispgrädde
3 dl färdig marsansås

Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna, 25 x 35 cm. Vispa äggen och sockret pösigt. Blanda mjölsorterna med bakpulvret och rör ned detta. Häll ut smeten på pappret. Grädda i ugnen i fem minuter i 250 grader. Stjälp upp kakakn på sockrat papper. Lyft av pappret och låt svalna. Bred på sylten. Rulla ihop från ena långsidan. Skär i tre cm tjocka skivor. Lägg dem med snittytan uppåt.

Färga marsipanen. Vispa grädden fast. Bred lite runt kanten på varje rulltårtsbit. Kavla marsipanen tunt. Skär remsor som är en cm bredare än rulltårtskivans höjd och bredd så de räcker runt om. Lägg på en klick marsan, spritsa grädden ovanpå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar