Receptet är taget från www.arla.se
3 dl vetemjöl
3 dl fiberhavregryn
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
2 msk strösocker
2 tsk grovstött kardemumma
1 dl Arla smör-&rapsolja
2 dl Arla Ko gräddfil
Kanelsmör:
75 g rumsvarmt Arla smör
1 tsk malen kanel
1 1/2 msk honung
Sätt ugnen på 225°. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Rör i smör-&rapsolja och gräddfil. Platta ut degen med mjölad hand till 2 runda kakor, ca 12 cm i diameter på ett bakplåtspapper på en plåt. Skåra dem med kniv i 4 delar. Grädda i mitten av ugnen 15 – 18 min. Låt svalna. Rör ihop smör, kanel och honung. Dela sconesen, bred på det goda kanelsmöret.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar