Matbloggstoppen

fredag 18 november 2011

Linser smaksatta med curryblad och ingefära



Jag älskar min kokbok "The low-fat Indian vegetarian cookbook". I princip allt som jag har gjort i den kokboken har varit jättegod. Det tråkiga är att det är väldigt ont om bilder, men vad spelar det för roll när maten är så god? Jag fick författarens nya kokbok i julklapp, men jag skäms att säga att jag inte har testat ett enda recept ur den. Måste börja snöa i på den också. Nu när vintern kommer är det perfekt med indisk mat.

225 g gula linser (men man kan använda röda också, eller kikärter)
1 tsk salt
175 g spenat
3 msk olja
3-4 hackade schallotenlökar
2,5 cm ingefära, riven
1-2 gröna chilifrukter, finhackade
10-12 torkade curryblad
1 tsk gurkmeja
125 g färska tomater, hackade

1. Lägg linser i en kastrull tillsammans med 570 ml kokande vatten och låt koka upp. Låt sjuda i 15 minuter.
2. Tillsätt salt och spenat. Koka upp och låt sedan puttra i 5-7 minuter tills linserna är mjuka.
3. I en annan kastrull steks lök i ca 5 minuter. Tillsätt ingefära och chilifrukter samt curryblad i två minuter.
4. Tillsätt gurkmeja och rör runt. Häll över detta i linserna. Tillsätt tomaterna och låt puttra i 3 minuter.

2 kommentarer:

  1. Det här låter som något för mig, nam!

    SvaraRadera
  2. Indiskt är så himla gott! Och så bra kök för oss vegetarianer.

    SvaraRadera