Matbloggstoppen

torsdag 15 april 2010

Arraksbollar



Jag har alltid älskat, och kommer alltid att älska arraksbollar. Däremot har jag varit riktigt lat med att göra dem själv. Konstigt, de är ju hur lätta som helst. Från och med nu ska jag ofta ha arraksbollar i frysen. Jättegoda och receptet är taget ur "Choklad" som jag köpte på bokrean.

75 g rumstemperat smör
1 1/2 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 dl fiberhavregryn
1 dl kaksmulor
2 msk kakao
2 msk kallt starkt kaffe
2 msk punsch

50 g mörk choklad
1 1/2 dl chokladströssel

Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. Rör i havregryn, kaksmulor, kakao, kaffe samt punsch. Låt smeten stå en stund så att den stelnar lite. Forma runda bollar. Smält chokladen i mikro. Ta lite choklad i handflatan och rulla bollarna i choklad. Vänd dem i strössel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar