Matbloggstoppen

tisdag 20 april 2010

Pasta med fårost



Kombinationen oliver, soltorkade tomater, basilika och fetaost kan inte bli fel. Det blev det inte här heller. Man hade kunnat använda tofu istället för fetaost för veganerna. Jag körde med feta denna gång. Receptet är taget ur "Det vegetariska köket". Superbra veggokokbok, en av mina favoriter.

400 g zucchini
2 vitlöksklyftor
10-12 marinerade tomater
1 kruka basilika (originalreceptet sade persilja, men det kändes inte rätt)
1-2 krm chilipeppar
1 citron
150 g fetaost/tofu
10-12 svarta oliver

Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Dela zucchinin i halvor, gröv ur kärnhuset och skär i strimlor. Skala och skiva vitlöken. Strimla tomaterna. Grovhacka basilikan. Hetta upp olja och fräs vitlök och chilipeppar i en minut. Lägg i zucchini och låt fräsa i några minuter. Rör i tomaterna, pressa över halva citronen och strö över basilikan. Stäng av värmen och lägg på lock. Låt stå några minuter. Lyft av locket och smula över osten och garnera med svarta oliver. Servera med pastan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar