Matbloggstoppen

söndag 18 april 2010

Galet god bananpaj med choklad och hasselnötter



Jag fick "Sommarens söta" av Matt i julklapp. Jag har knappt gjort några recept ur den utan det är mer kvällslektyr! Nu gjorde jag i alla fall slag i saken och gjorde denna efterrätt på trerättersmiddagen. Den pajen blev god, speciellt smuldelen. I originalreceptet använder de sig av Kahlua. Jag använde Bailyes.

5 mogna bananer
100 hackad mörk choklad
1 dl Baileys

2 dl havregryn
1 dl farinsocker
1 dl vetemjöl
125 g rumsvarmt smör
1 dl hackade hasselnötter
1 tsk vaniljsocker

Värm ugnen till 175 grader. Smörj en pajform. Skiva bananerna. Blanda med choklad och likör och fördela i pajformen. Smula ihop ingreidenserna till smuldegen och strö den jämnt över bananerna. Grädda i ca 30 minuter. Servera med glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar