Matbloggstoppen

tisdag 20 april 2010

Thailändsk quorngryta



Quorn är väldigt tacksamt för det är bara att ta ett kycklingrecept och översätta det till quorn istället. Det är precis vad jag gjorde i detta fall, originalreceptet hade kyckling i sig och jag har tagit det ur tidningen Metro. Riktigt gott blev detta.

Ett paket quornfiléer
1 msk olja
1 msk soja
1 stor morot
1 purjolök
1 gul paprika
1 msk riven ingefära
1/2 lime
1 dl buljong
salt, svartpeppar

1. Skär quornen i ca 1 cm breda strimlor och fräs i olja med soja.
2. Krydda quornen och lägg upp på en tallrik. Skala och skär motor i skivor och purjo i ringar och fräs. Tillsätt ingefära.
3. Dela paprikan i mindre bitar och tillsätt mot slutet. Tillsätt quorn, pressad lime och buljong. Smaka av med salt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar