Matbloggstoppen

onsdag 3 mars 2010

Brokig böngryta



Denna gryta gjorde sambon i förra veckan. God vardagsmat! Det blev syrligt och gott med vinägern. Receptet var givetvis taget ur favoritboken "100 goda gröna rätter".

2 dl blandade bönor
2 röda lökar i skivor
2-3 vitlöksklyftor i tunna skivor
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
3 dl vatten
1 msk flytande honung
1 msk vitvinsvinäger
1-2 tsk salt
1/2 tsk sambal oelek
6-8 dl djupfryst grönsaksblandning

1. Fräs lök och vitlök i olja i en stor gryta i några minuter. Löken ska bli genomskinlig.
2. Tillsätt tomatpuré och vatten. Smaksätt med honung, vinäger, salt och sambal oelek. Koka upp och lägg i grönsakerna tillsammans med bönorna. Låt allt koka några minuter. Smaka av och servera med ett grovt bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar