torsdag 11 mars 2010
Key lime paj
Hemma och vabbar idag igen, det börjar bli väldigt tröttsamt med förkylningar tycker jag. Stackars lilltjejen som har hostat otäckt de senaste nätterna. I natt var det dock mycket bättre så det blir nog dagis imorgon.
Key lime paj är både en god och väldigt enkel efterrätt att göra. Jag gjorde en i förra veckan och sedan skar jag upp den och frös in den i individuella portioner. Då slipper man ju att tina en hel kaka när man blir sugen. Receptet tog jag från www.arla.se.
15 digestivekex, gärna fullkorn
125 g smör
Fyllning:
5 äggulor
1 burk kondenserad sötad mjölk, ca 400 g
1 dl pressad limesaft
Sätt ugnen på 175°. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min. Rör ihop äggulorna i en bunke. Rör ner mjölk och limesaft. Häll smeten i formen. Grädda i ytterligare 15 min. Låt kallna. Låt den stå i kyl eller frys minst 3 tim. Låt den frysta pajen stå i rumstemperatur ca 20 min innan servering. Sikta över florsocker. Garnera med vispad grädde och limeskivor.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Blev den god?
SvaraRaderaDen blev bra! Men jag undrar om de bästa kanske är när man har marängtäcke på?
SvaraRadera