Matbloggstoppen

onsdag 10 mars 2010

Romrussinmuffins




När jag svängde ihop mina blåbärsmuffins passade jag också på att göra dessa romrussinmuffins. Jag älskar romrussin, det är en sådan himla god smak. Och smaken på dessa muffins var god, men tyvärr var de lite torra. Man får nog vara försiktig med temperaturen och tiden i ugnen. För värda att baka, det var de!

5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
150 g smör
1 1/2 dl socker
1/2 dl rom
2 dl russin
3 ägg
1/2 dl mjölk

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Smält smör och socker i en kastrull på svag värme, rör ner rom och russin när sockret löst sig. Låt svalna. Vipsa äggen pösigt i en skål. Rör ner mjölken i äggsmeten. Rör ner rom- och russinsmeten i äggsmeten. Rör sist försiktigt ner mjölblandningen i smeten. Skeda upp muffinsen i muffinsformar. Grädda i 225 grader i 15-20 minuter.

2 kommentarer:

  1. Hur mycket russin hade du i?

    SvaraRadera
  2. Oj, det missade jag visst. Uppdaterat nu!

    SvaraRadera