Matbloggstoppen

lördag 13 mars 2010

Vegetarisk moussakaDet här receptet är taget ur "Vegetarian the best ever recipe collection". Receptet hade jag provat förut och skrivit i marginalen att det var gott men rätt så mycket besvär och inte riktigt värt det. Det var dock länge sedan jag gjorde det så jag tänkte att det var dags att göra om det. Bytte ut auberginen mot potatis eftersom auberginen kostade över 50 kronor kilot. Håller med min första kommentar, det var för mycket arbete för att det skulle vara värt det igen.

450 g skivad aubergine
115 g gröna linser
6 dl buljong
1 lagerblad
3 msk olivolja
1 hackad lök
1 krossad vitlöksklyfta
225 g skivade champinjoner
1 burk kikärter
1 burk krossade tomater
2 msk tomat puré
2 tsk Provensalska kryddor
3 dl matlagningsyoghurt
3 ägg
50 g riven cheddarost
salt, peppar

1. Strö över salt över auberginen och lägg i ett durkslag. Lämna i 30 minuter.
2. Koka linser, lagerblad och buljong i ca 20 minuter. Häll av.
3. Stek lök och vitlök i en msk olja. Rör ned linser, svamp, kikärter, krossade tomater, tomatpuré, kryddor och 3 msk vatten. Koka upp och låt sjuda under lock i 10 minuter.
4. Sätt ugnen på 175 grader. Skölj av auberginen och torka av dem med hushållspapper. Stek i omgångar i resterande olja i 3-4 minuter.
5. Salta och peppra linsröran. Lägg ett lager aubergine i en ugnsfast form, täck med ett lager linsröra. Fortsätt växelvis med aubergine och linsröra.
6. Vispa ihop yoghurt, ägg, salt och peppar och häll över i den ugnsfasta formen. Strö över riven ost. Grädda i 45 minter tills toppingen fått fin färg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar