Matbloggstoppen

måndag 22 mars 2010

Chèvregratinerad fylld sqaush



Sambon har verkligen snöat in på "100 goda gröna rätter" men jag kan förstå varför. Recepten är mycket goda och lättgjorda dessutom. Detta receptet var toppen! Jättegoda smaker. Tyvärr vet jag inte hur det smakar med chèvre eftersom jag köpte feta när han skrev getost på shoppinglistan. Det får bli en nästa gång!

2 squash, ca 800 g
1 1/2 l vatten + 1 msk salt

1 gul lök i tärningar
1 msk olivolja
3 dl fänkål i små tärningar
500 g krossade tomater
10 oliver i skivor
2-3 msk hackad timjan - funkade med torkad timjan!
1 tsk salt
1 tsk strösocker
200 g getost i skivor

1. Koka upp vatten och salt. Dela squashen på mitten, sedan varje del mitt itu så det blir åtta halvor. Koka nästan mjuka i fem minuter. Ta upp och låt dem och rinna av. Ta med en sked ur kärnhuset, men inte för mycket. Lägg halvorna på ett ugnssäkert fat.
2. Fräs lök och fänkål i olja ett par minuter. Häll på tomatkross och låt sjuda samman i 5-10 minuter tills fänkålen är mjuk.
3. Tillsätt oliver och timjan. Smaksätt med salt och socker. Lägg blandningen på squashhalvorna. Täck med skivor av getost.
4. Sätt ugnen på 225 grader. Gratinera squashen i 10-15 minuter eller tills osten har smält. Servera med kokt pasta och en tomatsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar