Det här receptet blev inte som originalreceptet. Jordnötter är inte att tänka på här för det gillar inte sambon, jag skulle istället använda cashewnötter. Det hade jag dock inte hemma så det fick bli utan. Jag kastade även i ett paket tofu för att få med protein och för att lilltjejen älskar det!
200 g nudlar
2 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 stor lök, hackad
1 röd paprika, grovt tärnad
1 gul paprika, grovt tärnad
350 g squash, grovt tärnad
150 g rostade jordnötter, grovt hackade
Dressing:
1/2 dl olivolja
rivet skal och saften från en citron
1 röd chilli, fint hackad
3 msk gräslök
2 msk balsam vinäger
salt, peppar
1. Koka nudlarna och låt rinna av.
2. Hetta upp oljan i en wok och stek lök och vitlök i tre minuter tills de fått lite färg och börjar bli mjuka. Tillsätt paprika och squash och stek i några minuter. Tillsätt nötter och stek med i en minut.
3. Vispa ihop dressingen.
4. Blanda ned nudlarna i grönsakerna och värm. Tillsätt dressingen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar