Matbloggstoppen

torsdag 11 mars 2010

Svamp stroganoff



Mushroom stroganoff är en väldigt vanlig rätt i England, men jag inte märkt att det är något som vi gör i Sverige. Det är synd för det är väldigt gott. Med den rätt så imponerade min sambo mig för en många herrans år sedan. Efter det blev det ett väldigt långt uppehåll i hans matlagning men nu börjar det att ta sig igen! Receptet är taget ur The new students´veggie cookbook.

40 g smör
1 liten gul lök, fint hackad
2-3 vitlöksklyftor
750 g champinjoner, halverade
0,75 dl vitt vin
1 1/2 tsk maizena
1,5 dl creme fraiche
salt, peppar

1. Smält smöret i en stor kastrull och stek lök och vitlök i två minuter på låg värme.
2. Tillsätt svamp och lägg på ett lök och stek på låg värme i 10 minuter. Ta av locket och fortsätt steka tills all vätska har försvunnit.
3. Tillsätt vinet och låt den sjuda med i fem minuter.
4. Blanda maizena med lite vatten och tillsätt detta till svampen tillsammans med creme fraichen. Sjud i fyra minuter tills blandningen har tjocknat lite.
5. Smaka av med salt och peppar och servera med pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar