Matbloggstoppen

onsdag 24 mars 2010

Toscansk pastarätt med kronärtskockor



Ibland blir det inte som man tänkt sig. Sambon skickade iväg mig med en shoppinglista där jag helt missade att vi skulle ha kronärtskockor med. Sambon fick improvisera och det blev då sparris istället. Det blev gott det också, men jag vet fortfarande inte hur originalreceptet skulle ha smakat. Eftersom sambon lagade maten kom receptet givetvis från "100 goda gröna rätter". Man skulle kunna tro att denna blogg är en enda stor reklam för den kokboken!

150-200 g tagliatelle
1 burk kronärtskocksbottnar
4 dl strimlad purjolök
2 röda paprikor i strimlor
2 msk olivolja
1 röd chili
1/2 dl kapris
1-2 dl buljong
1 dl finstrimlad basilika
1 tsk salt

eventuellt riven parmesan

1. Häll av vattnet från skockbottnarna och dela dem i bitar. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
2. Fräs purjon och paprikan i några minuter. Dela chilin, ta bort kärnorna och finhacka den.
3. Blanda ned skockorna tillsammans med chili och kapris. Häll på buljong och låt koka i någon minut. Tillsätt basilika. Smaka av med salt.
4. Blanda röran med pastan och servera eventuellt med parmesanost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar